MUZIKANTEN


Alexandre BRISBOIS

Alexandre werd geboren in Luik op 25 januari 1984. Hij begon zijn professionele opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Luik in 2002 en behaalde zijn Master diploma voor  euphonium  en kamermuziek .  Later  een Bachelor's degree voor bastrombone in de klas van Meneer Alain PIRE .


Hij werd laureaat van de wedstrijd Axion Classic van Dexia in 2002.
In September 2007 vervolledigde Alexandre zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (NL) in de klas van Meneer Brandt ATTEMA, waar hij het Bachelor’s diploma voor bastrombone behaalde in juni 2008.  Hij voltooide tevens in juni 2011 een  master van bastrombone en contrabastrombone.


Nadat hij leraar trombone en tuba in de academies van Hannuit, Beloeil en Court-Saint-Etienne was,  nam hij in januari 2010 deel aan de recrutering  voor de Orkesten van de Belgische defensie waar hij nu de positie van bastrombonist aan de Koninkijke Muziekkapel van de Gidsen bekleed.


Sinds November 2010 heeft Alexandre zich  geïntegreerd in het pedagogische team voor laag koper  in het Koninklijke conservatorium van Luik, als specialist in bastrombone en contrabastrombone naast de heer  Alain PIRE, Gérald EVRARD en Olivier HAAS.
Alexandre werkt regelmatig samen met diverse Belgische orkesten (Philharmonisch Orkest van Luik Opéra Royal de Wallonie, Brussels Philharmonic, deFilharmonie,...) alsook buitenlandse orkesten (Radio Filharmonic [NL], kamerorkest van de Luxemburg [L], Luxemburg Jazz Orchestra [L],...).
Hij is ook actief als dirigent  van blaasorkesten en diverse ensembles.
Jan NICOLAERS

Jan begon op 12-jarige leeftijd zijn muziekstudies aan de academie van Tongeren waar hij tromboneles volgde bij Jan Motmans. Op 18-jarige leeftijd besloot Jan om verder te studeren aan het Lemmensinstituut. Tussen 1994 en 2000 kreeg hij er trombone les van Michel Tilkin en behaalde hij het diploma Meester in de muziek optie trombone.


Jan ging echter nog verder studeren aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij les kreeg van Ivan Meylemans. Hij studeerde daar van 2000 tot 2002 en behaalde het diploma 'Music Post Graduate'.
Op professioneel vlak doorzwom Jan al vele waters. Het begon allemaal bij het Brussels Youth Orchtestra o.l.v. Michel Tilkin. In 1996 werd hij ook geselecteerd voor de stage van de Jonge Filharmonie o.l.v. Lothar Zagrosek.
In diezelfde periode was hij ook lid van het Haspengouws Jeugdorkest o.l.v. Ronny Ramaekers en bracht samen met hen als solist de Rhapsody voor trombone van Gordon Langford.
Intussen dirigeert hij het Haspengouws Jeugdorkest.

Van 2000 tot 2006 was Jan als 2e solist trombone verbonden aan het Symfonieorkest van Vlaanderen.


Sinds 2006 is Jan trombonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en geeft hij les trombone aan de Hagelandse academie voor muziek en woord te Diest en Aarschot.

Momenteel is Jan ook nog dirigent van de Koninklijke fanfare “de Vlaamse Leeuw” uit Relst, lid van het trombone-ensemble “The Bone Society” en lid van het koperkwintet “Quintic Brass”.
Jan is een veel gevraagd freelance trombonist en hij trad reeds op als vervanger bij volgende gerenommeerde orkesten en ensembles: oa. De Koninklijke Muntschouwburg, Collegium Instrumentale Brugense, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Vlaams Radio-orkest, Het filharmonisch orkest van Vlaanderen, Het Prometheus 

 

 Robin RINCHARD

Robin werd geboren in Hoei op 7 mei 1982.
Op zevenjarige leeftijd begon hij trombone te studeren aan het Conservatoire de Huy in de klas van Sébastien Jadot en Jean-Marie Xhonneux.
Hij volgde hogere muziekstudies in de klas van Alain Pire en Gérald Evrard aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, in 2002 behaalde hij een eerste prijs van Trombone en een eerste prijs van Solfège


Robin is laureaat aan het Muziek Conservatorium van Lausannne (klas van Michel Becquet) en aan het Koninklijk Conservatoirium van Luik (klas van Alain Pire en Gerald Evrard), gelijktijdig met zijn studies te Luik behaalde hij unaniem  de 1ste prijs trombone, een 'Prix d'Excellence' en in 2006 een Prijs van virtuositeit aan het Nationaal Conservatorium van Rueil Malmaison (klas van Alain Manfrin).

Tijdens zijn studies nam Robin deel aan tal van wedstrijden, zowel nationaal als internationaal, en behaalde een prijs aan de Wedstrijd voor muziek en woordkunst van Dexia, een 1ste prijs aan de Internationale wedstrijd van U.F.A.M., een 1ste prijs in de Nationale muziekwedstrijd van Lemdès en een 'Prix d'Excellenve in de Internationale wedstrijd van muziek Léopold Bellan,.

Robin is lid en stichter van het Kwartet 'Make it slide' en L'ensemble de Cuivres de Belgique.www.ensembledecuivresdebelgique.be


 

 

 Tom VERSCHOORE

Tom begon met muziek op 9-jarige leeftijd in de muziekacademie van Koekelare, waar hij notenleer, AMV, instrument (piano, trompet, bugel, slagwerk en saxofoon) en samenspel volgde.

 

Tussen 1992 en 1996 liep Tom Kunsthumaniora aan het Lemmensinstituut te Leuven en de Kunsthumaniora van Gent, waar hij de overstap maakte van trompet naar Euphonium. In 1996 begon Tom zijn studies bastuba aan het conservatorium van Antwerpen waar hij begin 1997 overschakelde op de trombone bij dhr. Ben Haemhouts (Solotrombonist Bamberger Symfoniker). In 1999 ging Tom studeren aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij trombone (bij dhr. Ivan Meylemans) en muziekpedagogie volgde en zijn studies succesvol beëindigde in 2001. Verder volgde Tom Masterclasses bij ondermeer Joe Burnam (Italië), Joseph Alessi (VS), Jürgen van Reijen (Nederland), Alain Trudel (Canada), Ian Bousfield (Engeland),…

 

Als freelancer werkt Tom met verscheiden orkesten, zowel in het klassieke als in het lichtere genre: Het Vlaams Radio Orkest, het Nationaal Orkest van België, het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam, het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Il Novecento, de Vlopera, de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen, de Beethovenacademie, L’ Orchestre Philharmonique de Liège, het Radio Philharmonisch Orkest Champ d’ action en Hermesensemble, El tattoo del tigre, Gabriel Rios, Spearhead, Michael Franti en verschillende bigbands.

 

Tom was als trombonist vast verbonden aan de Opéra Royal de Wallonie van 2004 tem 2006. Sinds 2006 is hij trombonist (1ste solist) bij de Koninklijke  Muziekkapel van de Gidsen, waar hij meerdere werken als solist vertolkte. Tom is sinds 2005 ook leraar zwaar koper aan de academie van Meise.