MAKE IT SLIDE KWARTET


Trombone Kwartet

Na enkele jaren samen in de trombonesectie van de Koninklijke muziekkapel van de Gidsen, besluiten Alexandre, Jan, Robin en Tom om het Make It Slide trombonekwartet op te richten, en zo hun passie voor kamermuziek en optreden in kwartetformatie te verenigen.

Hun eerste project was met Brand Attema, een internationaal solist en gaf hun, veel zin om verder te zetten, alsook nieuwe uitdagingen aan te gaan. Daar is ook het idee ontstaan om een eerste album te maken, dat binnenkort zal uitkomen!

Ze liggen ook aan de basis van nieuwe, Belgische muziek voor trombonekwartet van de hand van o.a. ; Jean Pierre Haeck, Wim Bex, Benoit Chantrix en Stan van Nieuwehuis, Dré Peremans…

Tijdens hun concerten brengen ze een gevarieerd programma van klassiek tot jazz en creaties voor trombonekwartet. Voor bepaalde projecten kan U ook kennis maken met het ‘Make it Slide’ ensemble, bestaande uit het ‘Make It Slide’ kwartet aangevuld met 4 collega-trombonisten. Zo krijgt U verschillende formaties te horen van duo tot tromboneoctet.